Na een relatie van 10 jaar gingen de vader van mijn zoon en ik uit elkaar. Mijn zoon was op dat moment 1,5 jaar. Ik vond het vreselijk voor hem! Hij was nog zo klein en dat juist mijn kind gescheiden ouders zou hebben, was absoluut niet de bedoeling. 

We irriteerden ons enorm aan elkaar en hadden daardoor veel ruzie. Dit bracht veel spanningen in onze relatie en eigenlijk waren er geen leuke momenten meer. Er over praten hielp niet en de beslissing om uit elkaar te gaan was onvermijdelijk.

Aanvankelijk dacht ik dat het moederschap mij had veranderd en wij daardoor uit elkaar waren gegroeid. Maar ik had totaal andere behoeftes dan ik kreeg in de relatie. Dit was al veel eerder ontstaan, ik heb dat alleen nooit durven toegeven aan mijzelf. Mijn grote angst was altijd om “alleen” te zijn. Zelfs een relatie waarin ik niet gelukkig was, leek beter dan dat.

De praktische zaken waren binnen een jaar goed geregeld; het ouderschapsplan, een nieuwe woning, en mijn financiën op orde. Ik had een leuke parttime baan en veel steun van mijn omgeving. Alle ingrediënten voor een nieuwe start waren aanwezig, maar ik voelde het niet. Mijn nieuwe huis, waar iedereen zo enthousiast over was, voelde niet als een thuis en ik werd steeds ongelukkiger.

Het leven werd zwaar, ik sliep slecht en ik was voortdurend aan het malen over hoe het nu verder moest.

Ik heb hulp gezocht en ben er mee aan de slag gegaan. Ik kreeg inzichten die best confronterend waren.

Door dit onder ogen te komen viel er een enorme last van mijn schouders. Het was namelijk niet “mijn schuld”. Wij pasten niet bij elkaar en brachten niet het beste in elkaar naar boven. Van daaruit ontstond er rust en ruimte. Dit was de deur naar de toekomst die open ging. Mijn toekomst!

Ik voelde mijzelf krachtiger worden. Ik kon veel beter voor mijzelf zorgen en daardoor dus ook voor mijn zoon, ik werd een veel leukere moeder.

Inmiddels is mijn zoon 15 jaar en hebben wij het heel fijn samen. Daarnaast heb ik de allerleukste man ontmoet en zijn wij al 6 jaar super gelukkig!

Ik heb nooit voor mogelijk gehouden dat het proces na de scheiding mij zo veel moois zou brengen. Ik ben veel gelukkiger geworden dan ik ooit geweest ben. Ik voel aan wat wel en niet goed voor mij is en durf daar ook naar te handelen. Ik gun het elke vrouw om zichzelf op deze manier te leren kennen.

 

 

MEER OVER MIJ

Mijn unieke persoonlijke eigenschap is dat ik diepe emoties feilloos aanvoel, maar daar op een nuchtere manier mee om ga, Ik luister naar jouw verhaal en gevoelens zonder oordeel. Ik denk en werk oplossingsgericht.

Susanne - 46 jaar - Amstelveen - moeder van een tienerzoon - verliefd op Ruud - hondje - resultaatgericht melkchocolade - enthousiast - koken - witte gympen - tikkeltje eigenwijs - positief- Nespresso - creatief

 

Herken jij jezelf in dit verhaal en wil jij ook deze verandering in jouw leven?